Vilken vecka!

Fredag igen! Veckorna går fort och denna veckan har varit lite speciell i och med att våra fantastiska skolkockar gått till final i SkolmatsGastro. Torsdagen var en händelserik dag med journalister från radio och tidningar, konferencier i matsalen, VIP-gäster och en meriterad jury som bedömde den fantastiska maten samtidigt som alla eleverna skulle äta ”som vanligt” i matsalen. Det var spännande och eleverna skötte sig exemplariskt som vanligt.

Lite annat som händer under våra dagar är att vi nu har jobbat intensivt med klockan för att nästa vecka påbörja multiplikation i matten. Fortsätt gärna träna på klockan hemma, både den analoga och den digitala klockan.

I NO har vi påbörjat vårt arbete om kroppen där vi denna veckan har pratat om skelettet. Nästa vecka fortsätter vi med nya spännande kroppsdelar och dess funktioner.

I SO har vi gått över till att läsa om jordens utveckling. Vi har pratat och sett film om Big Bang och vi kommer att fortsätta arbeta framåt för att så småningom hamna i järnåldern.

Vi har även börjat med Veckans uppdrag. Det innebär att varje fredag får klassen ett nytt uppdrag som man ska träna på fram till nästkommande fredag. Förra veckans uppdrag var: Jag ska lyssna på den som pratar och inte avbryta. Idag har eleverna fått ett nytt uppdrag som lyder: Idag ska jag göra någon glad.

Trevlig helg!

3 reaktion på “Vilken vecka!

1. Bra med uppdrag!

Jag besökte skolan på torsdagen och kände av spänningen med skolmatstävlingen – superspännande! (men barnen verkade ändå väldigt avslappnade när de var inne och åt…) Och vilken lyx att ha så´na mästerkockar till våra barn!