Utvecklingssamtals-tider!

Under vecka 6 och 7 håller vi alla utvecklingssamtal med fokus på framåtsyftande utveckling. Efter sportlovet har vi två veckor till innan vi går in i de nationella provens tid. Vi har börjat träna på uppgifter från äldre nationella prov för att framförallt träna på själva provsituationen. Det märks att eleverna är ovana vid detta och helt plötsligt blir osäkra på sådant som de faktiskt redan är väldigt säkra på. Vi fortsätter träna för att avdramatisera allvaret i det hela.

I matten har vi idag börjat räkna omkrets och area samtidigt som vi repeterar multiplikation och division. Träna gärna både på multiplikationstabellen och klockan hemma.

I No fortsätter arbetet med kroppen och i So har vi nu gått från Big Bang till de första människorna.

I svenska skriver eleverna en fantasisaga om ett väsen där fokus ska ligga på att få till en saga med en tydlig början, handling och slut. Vi tränar också på att kunna stava till de allra mest vanliga orden som man ofta skriver.