Allting rullar på!

Veckorna rullar på och vi fyller varje skoldag med massor av olika saker.

I no jobbar vi med hjärnan och dess funktioner som t.ex. minne, känsel, smak och lukt.

I so har vi gjort klart våra affischer om de olika perioderna från Big Bang och fram till människans uppkomst. Nu ska vi jobba vidare med stenålderns olika delar, jägar- och bondestenåldern.

I engelskan läser och skriver vi korta texter och eleverna ska kunna säga och skriva verbet är på engelska. Detta har eleverna i läxa till den 14/3.

I matte jobbar vi med vikt, temperatur och diagram. Denna vecka gör vi ett diagram över vilka grönsaker eleverna i klassen äter varje dag. Den stora frågan är: Vilken grönsak står som vinnare på fredag eftermiddag?

Svenskan genomsyras i alla ämnen då vi läser, skriver, diskuterar och analyserar i allt vad vi gör.

Denna veckan har vi börjat med de nationella proven och det första provet som handlar om självskattning är gjort i både svenska och matte. Kommentaren från eleverna var  ”Detta var ju roligt!”.